Word jij Interventionist ?


Interventie in Nederland is in opkomst. Steeds meer families kiezen voor het welzijn van hun naaste door interventie aan te vragen als hulpmiddel om een opname te bewerkstelligen.

Interventie is als beproefde methode om clienten in behandeling te krijgen inmiddels wereldwijd erkend. Daar waar vroeger een intrinsieke motivatie als noodzaak werd gezien, weten we inmiddels beter. Interventie werkt effectief en is vergelijkbaarbaar succesvol met opnames die vanuit de client zelf aangegaan zijn.

Het werken als interventionist vergt veel tact, daadkracht en besluitvaardigheid.

Als interventionist tref je alle voorbereidingen met de familie. Dit begint met een informatief gesprek over je werkzaamheden, de procedure en een duidelijke uiteenzetting van jouw taak als interventionist.

Vervolgens bereid je de interventie voor en voer je deze uit volgens internationale normering.

Als interventionist hou je de regie en ben je verantwoordelijk voor het volledige proces van interventie.In het voorjaar van 2019 zal Elsden training in samenwerking met Peter ter Horst.com een interventie training organiseren.


Elsden training werkte eerder samen met Peter ter Horst en Janique Svedberg voor verdieping in interventie als methodiek. Peter ter Horst heeft zijn sporen als interventionist ruimschoots verdiend in de jaren dat hij dit succesvol uitvoert. Voordat Peter als interventionist aan de slag ging volgde hij een opleiding bij Ken Seeley in de Verenigde Staten. Peter werkte mee aan het RTL programma Verslaafd!


Ken Seeley Intervention

In de aankomende vierdaagse training Interventie leren wij je hoe een professionele interventie wordt voorbereid, uitgevoerd en afgesloten. Hierin leren we je een interventie uit te voeren volgens de Arise en Johnson methodes.

Spreekt het jou aan interventionist te worden en heb je interesse om met ons te trainen?

Vul dan ons contact formulier in voor nadere informatie.

Ik heb interesse in de Interventie training 2019