Word jij Interventionist ?

Interventie in Nederland is in opkomst. Steeds meer families kiezen voor het welzijn van hun naaste door interventie aan te vragen als hulpmiddel om een opname te bewerkstelligen.

Interventie is als beproefde methode om clienten in behandeling te krijgen inmiddels wereldwijd erkend. Daar waar vroeger een intrinsieke motivatie als noodzaak werd gezien, weten we inmiddels beter. Interventie werkt effectief en is vergelijkbaarbaar succesvol met opnames die vanuit de client zelf aangegaan zijn.

Het werken als interventionist vergt veel tact, daadkracht en besluitvaardigheid.

Als interventionist tref je alle voorbereidingen met de familie. Dit begint met een informatief gesprek over je werkzaamheden, de procedure en een duidelijke uiteenzetting van jouw taak als interventionist.

Vervolgens bereid je de interventie voor en voer je deze uit volgens internationale normering.

Als interventionist hou je de regie en ben je verantwoordelijk voor het volledige proces van interventie.


Doel van de interventie training

Het doel van de training is als interventionist zelfstandig een interventie uit te kunnen voeren. Elsden training heeft in intensieve samenwerking met Peter ter Horst een vijfdaagse Interventie training ontwikkeld. De training stelt je in staat het vak als interventionist te leren volgens de erkende Johnson en Arise methodes.
Voor wie

Interventie training is er voor wie oprecht het verlangen heeft een ander te helpen. Een sociale instelling en daadkracht staan centraal. Wie als interventionist wil gaan werken dient de soms uiteenliggende eigenschappen als besluitvaardigheid en empathie vanzelfsprekend te vinden. Ervaring met verslaving is vaak een voordeel in het werken als interventionist, of je nu familie bent of zelf een herstellende verslaafde. Jij weet immers hoe het is om herstel te beleven en jij hebt ook die eerste stap, dat veelal angstige besluit moeten maken. Graag ontvangen we ook regulier opgeleide professionals. Heb je nog geen ervaring met verslaving of in de verslavingszorg ? Ga dan met ons in gesprek om te kijken of dit iets voor jou is. Een vooropleiding EHC of EACI is in een dergelijk geval aan te raden.Data van de training

binnenkort beschikbar


Locatie

Almere


Opzet van de Interventie training

De training heeft vijf actieve lesdagen. Tijdens deze dagen oefen je met elkaar en met de trainers. We leren in vijf dagen een logische opbouw, praktische voorbereiding en gedegen uitvoering van een professionele interventie. Op dag vijf, de terugkomdag, doe je verslag van wat jij bent tegengekomen op jouw eerste interventie.


lesmodules van deze training


- Doelen van interventie

- Herkomst van Interventie

- Basis verslavingskunde en farmacologie

- Interventie technieken

- Voorbereidingen met familie

- Familie geschiedenis als motivatie

- De dag van interventie een draaiboek

- Klinische voorbereidingen

- Administratieve tips


Kosten

Lesgeld interventie training € 1.470,00.   (BTW vrijgesteld wegens Beroepstraining bij Elsden, erkend als opleider Kort Beroeps Onderwijs)

Het lesgeld is inclusief

- Lesmaterialen, lesmap

- Begeleiding

- Lunches, koffie, water


Trainers

Deze training wordt georganiseerd door Interventiecoaching.nl


Train jij met ons?

Vul dan het aanmeldingsformulier in en we nemen zsm contact met je op voor een kennismaking waarin we de training en je geschiktheid bespreken.