Elsden Team


Docenten

Meino de Vries docent, supervisor

Anja Bijker docent, supervisor

Jenny Wakelin psycholoog

Nils Blom Psycholoog

Suzanne Wagemans psycholoog VGCt

Femke Sebrechts docent/CGT therapeut

Natalie Nateghi docentAssistent docent

Hans van Dalsum Docent

Marlies van Wensveen Social work/SPH


Gastdocenten/workshops

Heleen Doornbos counselor, beeldend therapeut

Peter ter Horst recovery coach / Interventionist

Jeanet Grootjans trainingsactrice

Sally Maes Naasten Programma TrainerSecretariaat

Yvette de Vries - Krebbers

Grafische ondersteuning

Setvorm Zwolle   

Ontwerp

Sign-up Groningen

Visie en Missie

Elsden ontwikkelt beroepstrainingen in de op abstinentie gerichte verslavingszorg. Hierin trainen we regulier opgeleid professionals en ervaringsdeskundigen.

Elsden werkt non-profit om mogelijke commerciele belangen niet te laten verstrengelen met de inhoudelijke aspecten van scholing of de bedrijfsvoering daaromtrent.

Inhoud en kwaliteit zijn samen met toepasbaarheid de fundamenten van de ontwikkelde trainingen. Elsden traint (aankomend) professionals vanuit de visie dat alles wat er geleerd wordt tijdens de trainingen een plek in de praktijk krijgt. Dit geldt voor zowel zelfkennis als professionele vaardigheden.

Elsden traint met Evidence Based modules, deze zijn aangepast op de werkbaarheid in de Nederlandse, uitgaand van abstinentiegerichte begeleiding & behandeling en altijd gericht op holistische benadering.

Tips en tools worden aangereikt en geoefend. Hiermee onderscheidt de cursist zich van andere disciplines en kent zijn plaats binnen een team. Het bijstaan van een client vanuit kunde is leidend.

De beroepstrainingen zijn gericht op een professionele clientgerichte benadering.

Cursisten leren omgaan met verschillende diagnoses op basis van categorisatie in plaats van labeling. Kennis en kunde omtrent CGT en MI vormen slechts een deel van de uitvoering.
Zij begeleiden en behandelen vanuit een evidence based 'herstelvisie'.

Binnen deze visie leren zij werken volgens specifiek ontwikkelde werkvormen.Binnen deze werkvormen wordt rekening gehouden met comorbiditeiten, bestaand behandelbeleid, ontwikkelingstempo, specifieke doelgroepen, zelfstandigheid en capaciteit van de client.