Ervaringen van Cursisten

“De trainingen zijn voor mij verrijkend als persoon en professional. Blikverruimend waarin ik meer tools krijg om cliënten te kunnen ondersteunen. Ook een stukbevestiging van hetgeen ik al doe maar nu vanuit de theorie gefundeerd. De trainers zijn bevlogen, hebben passie, kennis en kunde en zijn professioneel en menselijk.”

Sylvia Willems, Vincere GGZ

“Integer, professioneel en kundig. De rust waarmee wordt lesgegeven is plezierig. Er is altijd tijd voor extra uitleg en verdieping. ”

Marnix Donker

“Een enorme inspiratiebron en kennisboost. Liefst zou ik iedere maand een dag training willen volgen. Enorm motiverend.”

Tonny Dappers, Stichting Forzsa

“Interessant, geeft inzicht en reflecteert.”

Richard Heek, Ubuntu safe houses

“Professioneel. Veel praktijkvoorbeelden, goed verzorgd, mooie reis (ook naar binnen).”

Helen Stuvel

“Ik vond de training super interessant en leerzaam. Het was geen moment saai. De trainers zijn in staat de stof op een duidelijke en interessante manier over te brengen op ons. Hierdoor blijft het hangen. Elke trainer heeft een bevlogen manier van lesgeven, waaruit de passie voor hun vak zichtbaar is.”

Saskia van der Zee

“Het zijn superfijne mensen die ik zelfs privé mag benaderen en echt betrokken zijn. De training is mooi en leerzaam. Ik merk dat ik het kan toepassen op mijn werk.”

Erwin Sengers, Verdi Huis

“Meino de Vries is goede motivator en inspirator – met anderen woorden: een uitstekende trainer! Kennis, ervaring en verhalen zijn direct paraat. Het uitwerken van alle opdrachten en ontvangen feedback zijn zeer behulpzaam en voeden de grond om zo tot een goede counselor opgeleid te worden. Technieken worden zo uitgelegd dat ze direct toepasbaar zijn. De opleiding is een verrijking en aanvulling op een eerder gevolgde studie.”

Karen Rupp, Nova House Amsterdam

“In één woord: Geweldig. De opbouw van de lessen zijn goed. Elke les een nieuwe methodiek. Eerst neem je de theorie op en vervolgens ga je er d.m.v. rollenspellen mee oefenen.”

Dimitri Spronck, Yes We Can Clinics

“De lesstof is goed te volgen. Er word altijd om feedback gevraagd. Er is een open communicatie. Goede afwisseling van praktijk en theorie. Een interessante, intensieve training. Welke gegeven word door zeer ervaren professionals. Ook prima te doen als niet ervaringsdeskundige!”

Karin Westland

“Ik ben blij dat je hiermee gestart bent Meino! Hoop dat je nog meerdere trainingen gaat ontwikkelen en ik ze mag volgen. De passie tijdens de lessen straalt eraf en dat is jouw (jullie) kracht.”

Wilma Vink, Vrouw in Herstel

” Toptraining! Een aanrader voor eenieder die in de verslavingszorg werkt.”

P. van Antwerpen, Action on Addiction

“De opleiding is intensief, maar waardevol door een compleet aanbod van theorie en praktische oefeningen. Mijn eigen ervaringsdeskundigheid wordt hierdoor uitgebreid met direct toepasbare professionele vaardigheden. Ik ben er van overtuigd dat ik met deze bagage nog effectiever dan voorheen anderen kan ondersteunen op hun weg naar herstel van een verslaving. Daarnaast leer ik in deze training veel over mijzelf en wordt ik opnieuw bij mijn eigen herstelproces bepaald. Heel zinvol.”

Frans Boermans, Ervaringsdeskundige

“Dankzij Meino heb ik ontdekt dat ik kan counselen. In de opleiding heb ik doelgericht leren communiceren. Er is veel ruimte om te oefenen en om vragen te stellen. Het geleerde kon ik direct in de praktijk brengen. Alle docenten hadden ruime ervaring in de verslavingszorg en deden hun werk met passie. Rond de opleiding was alles goed geregeld: korte lijnen, afspraak is afspraak en snelle feedback .”

Rob van den Berg, IGHD Verslavingszorg

“Een training waar professionele skills en uitgebreide theorie en praktijk ervaring en beoefenen ruimschoots aanbod komen.Ik heb als professional veel geleerd rondom specifiek in te zetten methodieken bij problematiek rondom middelen gebruik.”

Anja Bijker, Addiction Counselor

“Tijdens de training heb ik geleerd wat Addiction Counseling 12-step inhoud en diverse gesprekstechnieken geoefend om er in de praktijk mee te gaan werken. Door het enthousiasme van Meino en zijn ervaring in en kennis van o.a. Addiction Counseling, Minnesota model, was elke les een boeiende en inspirerende bijeenkomst. Veel geleerd ook van andere gastdocenten uit de praktijk. Soms zou ik omdat de stof zo rijk en interessant is wel langer stil willen blijven staan bij een onderwerp. De locatie en verzorging was uitstekend.”

Annet Vroom

“De opleiding staat als een rots. Goed opgebouwd vanuit het oogpunt van mensen die een verslaving van dichtbij hebben mee gemaakt, maar ook voor de zorgprofessional die verdieping zoekt in verslaving. Deze unieke opzet heeft in EACI gezorgd voor mijn 12 inch journey naar counselor zijn en waarom ik het wil zijn. EACII geeft mij de verdieping in de dubbele diagnose”

Mark Lantinga, Lentis Groningen

“Training die aantal zaken zeer inzichtelijk maakt: de basis van counseling en verschillende gesprekstechnieken, de ziekte verslaving en toepassen 12 stappen in de counseling. Erg fijne trainers en leuke sfeer. De lessen zijn helder en goed te volgen, de agenda wordt niet altijd aangehouden. Flexibele opstelling is dus handig. Training praktijkgericht, veel oefenen met gesprekken thuis en ook soms in de les. De locatie in Zwolle niet echt handig, want niet centraal. Veel mensen moeten daardoor erg ver reizen.

De trainingsdagen zijn lang en intensief, maar vliegen voorbij omdat de aangeboden stof erg interessant is. Ik zou wel wat meer praktijk oefeningen in de les willen. Uiteindelijk is het toch de counseling en de gesprekstechnieken waar het uiteindelijk om draait en die je je alleen eigen kan maken door veel te oefenen. Verder alles goed verzorgd op de locatie, gratis koffie, thee en zeer smakelijke lunch “.

Marieke Noort

“De opleiding is zeer goed opgebouwd, in het begin de theorie met zeer nuttige tips. Daarna praktijkoefeningen en telkens weer boeiende inzichten. Trainer Meino stond je bij in alle facetten tijdens de opleiding. Zeer veel van geleerd.”

Frederick Costermans, Zelfstandige

“Cursus is goed georganiseerd. Het is praktisch toepasbaar. De kleine groep is prima en gevarieerd qua samenstelling. Met opmerkingen uit evaluatie wordt meteen wat gedaan. Ook de verzorging is prima.”

Leo Buys, Ervaringsdeskundige

“Koppeling ervaringsdeskundigheid met professionaliteit; koppeling theorie met praktijk; feedback geven en larderen met voorbeelden; groepsdynamiek – geleerd van Meino de Vries. Koppeling van geleerde met toepasbaarheid richting ggz kan wel beter (inzet stages?)

Ed Vervoorn