Laden Trainingen

Lesdagen

17 juni

18 juni

15 juli

16 juli

Leslocatie Almere

ENPT is geschikt voor een ieder die te maken heeft met een verslaafde in zijn of haar omgeving en hier professioneel mee om wil leren gaan. Dit kunnen professionele hulpverleners of aankomend professionele hulpverleners zijn maar ook non-professionals zoals naasten. Wie een naastenprogramma wil uitvoeren of opzetten is van harte welkom.

Waar bestaat de training uit?

De training bestaat uit vier lesdagen. Tijdens de lesdagen worden er presentaties en workshops gegeven. Deze worden afgewisseld met praktijkcasussen. We geven inzicht in de opzet van een ‘ acht-sessie module’ om families bij te staan.

Er wordt gewerkt met presentaties en workshops die we zelf hebben ontwikkeld voor familieprogramma’s en trainingsmodules voor GGZ hulpverleners. Daarnaast gebruiken we onze ervaringsdeskundigheid om praktijkcasussen te bespreken. Juist in deze combinatie treffen we de professionele verbinding aan. We trainen om naasten inzicht te geven in de professionele benadering en proberen de verbinding met de verslaafde te laten leggen zolang dat mogelijk is. Het proces van de niet verslaafde blijft leidend in deze training.

We gebruiken gewone taal en ontwikkelen trainingen voor directe toepassing in de praktijk.

De onderwerpen zijn divers, zie hiervoor ook de lespagina