Het bijscholen in verslavingszorg versterkt verbinding en handelingsbekwaamheid doordat het jou de kennis, vaardigheden en empathie biedt om effectief met cliënten, jezelf en collega’s om te gaan.

Verbinding
• Inzicht in de mens achter de verslaving: bijscholing helpt de complexiteit van verslaving te begrijpen, inclusief de psychologische, sociale en biologische factoren. Dit draagt bij aan een empathische benadering, waardoor cliënten zich meer begrepen voelen.
• Communicatie : Door te leren hoe je open en niet-oordelend communiceert, wordt de vertrouwensrelatie tussen hulpverlener en cliënt versterkt.
• Samenwerking: Onze bijscholingen benadrukken multidisciplinaire samenwerking. We leren elkaars expertise waarderen, wat de onderlinge verbinding en effectiviteit vergroot.

Handelingsbekwaamheid
• Kennis en methodieken: Een goede bijscholing biedt concrete behandelmethoden,motiverende gespreksvoering, activerende gespreksvoering of cognitieve gedragstherapie, waarmee trainées direct in de praktijk aan de slag kunnen.
• Zelfvertrouwen in lastige situaties: ons werkgebied gaat vaak gepaard met complexe en confronterende casussen. Door veel te oefenen en casuïstiek te bespreken, leren we je het vertrouwen om gepast te handelen.
• Ethiek en professionaliteit: Bijscholing geeft je handvatten om ethische dilemma’s en grenssituaties professioneel aan te pakken. Je neemt jezefs immers mee in iedere situatie.

Bijscholing zorgt voor meer begrip en empathie, een betere verbinding met cliënten je collega’s. Tegelijkertijd biedt het actuele kennis en kunde die nodig is om situaties met vertrouwen aan te pakken, waardoor de handelingsbekwaamheid toeneemt. Dit leidt tot betere zorg voor cliënten.

Meer weten? Elsden.nl/agenda